A havazás miatt voltak balesetek Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Öt baleset is történt a havazás miatt síkos utakon Kelet-Magyarországon vasárnap éjjel - közölte a katasztrófavédelem. Szabolcsi balesetekben ketten, egy Debrecenhez közeliben pedig egy ember súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

A vasárnap hajnali 2-kor kezdődő havazás miatt több baleset is történt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye útjain. A csúszóssá, síkossá vált utakon több autó is árokba csúszott. A katasztrófavédelem ügyeleteseit öt helyszínre riasztották: Napkor-Sényő, Nyírvasvári-Nyírbátor, Petneháza-Nyírkarász, Baktalórántháza-Rohod és Debrecen-Hajdúnánás között történtek balesetek. A baleseteknek négy könnyű és három súlyos sérültje volt.

Két súlyos sérült abban a 9 embert szállító, román rendszámú kisbuszban utazott, amely Baktalórántháza és Rohod között árokba csúszott. A sérülteket a mentők kórházba szállították - közölte az ügyeletes. A hajnalban kezdődött havazás vasárnap délelőttre elállt, a megye útjai azonban még több helyen csúszósak lehetnek.

Vasárnap reggel 5 óra körül a 471-es főúton - Debrecen és Hajdúsámson között - egy kanyarban két autó ütközött össze frontálisan. A balesetben négyen sérültek meg, mentők vitték őket kórházba. Egyikük állapota súlyos - közölte vasárnap reggel a rendőrség megyei ügyeletese. A baleset pontos oka egyelőre nem ismert. Az elsődleges adatok szerint az egyik autó a megengedettnél gyorsabban haladt és a lefagyott, havas úton már nem tudta elkerülni az ütközést.