Várják a vitára az MSZP-sek az elutasító fideszeseket

Vágólapra másolva!
Az MSZP közölte, hogy szakpolitikusaik attól függetlenül ott lesznek a kedden kezdődő vitasorozat általuk meghirdetett helyszínén és időpontjaiban, hogy a Fidesz politikusai jelezték, nem vesznek részt azokon. A szocialista miniszterelnök-jelölt, Mesterházy Attila szerint aki nem vállalja a vitát, az nem tiszteli és lenézi a magyar választókat.
Vágólapra másolva!

Az MSZP közölte, hogy szakpolitikusaik ott lesznek a kedden kezdődő vitasorozat általuk meghirdetett helyszínén és időpontjaiban. Nem valószínű ugyanakkor, hogy lesznek is viták, a Fidesz politikusai ugyanis már jelezték, nem vesznek részt azokon.

Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt hétfőn újságírók előtt azt mondta, szerinte nem demokratikus a Fidesz hozzáállása, hiszen a választópolgárok megérdemlik, hogy tudják, melyik politikai párt mit kínál nekik. "Aki nem vállal ilyen típusú vitát, az nem tiszteli a magyar választókat, lenézi őket" - jelentette ki. Mesterházy a Fidesz vasárnapi bejelentésére reagált, mely szerint nem kívánnak részt venni az MSZP által meghirdetett vitasorozaton.

Megismételte korábbi kijelentését, miszerint reméli, a Fidesz megváltoztatja elutasító álláspontját. Arra a kérdésére, hogy az előre meghirdetett három vitán kívül próbálkoznak-e később is, ha ezekre nem mennek el a Fidesz politikusai, Mesterházy Attila úgy válaszolt: folyamatosan kell erre kísérletet tenni. Megjegyezte, fontosnak tartja azt is, hogy helyi szinten is legyenek viták a fideszes és a szocialista politikusok között. Mint mondta, nem érti, hogy ha helyi szinten leül vitázni a Fidesz politikusa az MSZP jelöltjével, akkor országos szinten ugyanilyen fontos kérdésekben miért más az álláspont.

Mesterházy Attila vitára hívó levelére a Fidesz a hétvégén azt válaszolta: "Az Önökkel folytatott terméketlen vitáknak lejárt az ideje"; az utóbbi évek kormányzati politikája szégyent hozott Magyarországra, mert az ország és az emberek szolgálata helyett a politikai hatalmat visszaélésre és manipulációra használta, eltitkolta és meghamisította a gazdasági adatokat, ezzel pedig megtépázta Magyarország nemzetközi tekintélyét - írta a Fidesz.

Az MSZP kormányfőjelöltje javaslata szerint kedden a nyugdíjakról és a szociális kérdésekről, szerdán az agrárkérdésekről, csütörtökön pedig a gazdaság helyzetéről vitáznának a Fidesz képviselőivel a szocialista szakpolitikusok. Az első időpontban Kiss Péter társadalompolitikai miniszter és Kórozs Lajos szociális államtitkár, a másodikon Gráf József agrárminiszter, a harmadikon pedig Szekeres Imre honvédelmi tárcavezető várja a fideszes politikusokat.