MIÉP-es kampányrendezvényen beszélt a visszatérésről Overdose gazdája

2010.03.08. 13:17

Március végére kiderül, milyen állapotban van Overdose, a tervek szerint a többszörös győztes ló már májusban elindul néhány versenyen - mondta gazdája a Délmagyarnak egy MIÉP-es kampányrendezvényen. A ló jelenleg Németországban van, egyelőre keresik, hogy hol lehetne felkészíteni.

Májusban várhatóan egy-két versenyen már rajthoz áll Overdose - mondta a ló tulajdonosa, Mikóczy Zoltán a Délmagyarország című szegedi napilapnak Szentesen, egy MIÉP-es kampányrendezvényen. Mint mondta, bizakodnak, hogy júniusra csúcsformába lendül a versenyló, de ezt még meg kell előznie néhány felvezető versenynek. Csak március végén lehet biztosan megmondani, hogy készen áll-e a versenyzésre a ló.

"Most a felkészülés azon szakaszában járunk, amikor robbanékonnyá kell válnia a lónak. Overdose nagyon érzékeny. Olyan, akár egy hisztis nő, hangulata napról napra változik" - mondta Mikóczy a lapnak.

A 13-szoros győztes lónak korábban megsérült a bal mellső patája, ezért április 19-én lesz egy éve, hogy nem versenyezhet. A ló jelenleg Németországban készül, vele van trénere, Ribárszky Sándor is. Tulajdonosának az is gondot okoz, hogy itthon megfelelő felkészítőhelyet találjon neki, a lóversenyzés szabályai szerint ugyanis ahhoz, hogy magyar színekben versenyezzen, szerepelnie kell a magyar tréninglistán, külföldön vendégeskedni legfeljebb 90 napig lehet. Ha tovább kell maradniuk, német indulóként könyvelik el a tavaszi versenyeken, felvidéki származású gazdája viszont azt szeretné, hogy a ló magyar színekben versenyezzen tovább - írja a Délmagyar.

Mikóczy azt mondta, azért vállalta el a MIÉP meghívását, mert felvidéki magyarként sok olyan problémával szembesül, amellyel a párt is foglalkozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK