Lecserélte az SZDSZ-es jelöltet az MDF Erzsébetvárosban

Vágólapra másolva!
Személyes okokkal indokolta meg az MDF, hogy az SZDSZ-es Keresztes Tibor visszalépett a képviselőjelöltségtől. Keresztes eddig nem gyűjtötte össze a megfelelő számú kopogtatócédulát, ami csak tovább élezhette az MDF-en belüli vitát, hogy érdemes-e együttműködniük az SZDSZ-szel a fővárosban.
Vágólapra másolva!

Simon Pétert indítja az MDF Erzsébetvárosban, Budapest 9. számú választókerületében a parlamenti választásokon - közölte a párt kedd éjjel. A párt közleményében indoklásként mindössze annyi szerepel, hogy az eddigi képviselőjelölt, az SZDSZ-es Keresztes Tibor "személyes okokból visszalépett". Simon Péter a párt VII. kerületi elnöke, erzsébetvárosi önkormányzati képviselő.

Kedden délelőtt, a jelöltcsere bejelentése előtt több MDF-es forrás is egybehangzóan állította az [origo]-nak, hogy van olyan fővárosi kerület, ahol törés keletkezett az MDF és az SZDSZ között kötött együttműködésben. Forrásaink azt állították: megfogalmazódott egy terv, amely szerint a VII. kerületben induló - a szükséges számú kopogtatócédulát még össze nem gyűjtő - SZDSZ-es Keresztes Tibor helyett Simon Pétert akarják indítani. Az [origo] kedden délelőtt megkereste Simont, aki akkor azt mondta: "a kérdés nem aktuális". Amikor visszakérdeztünk, hogy mikor lesz az, Simon azt mondta: soha.

Az MDF-SZDSZ megállapodás értelmében a 32 budapesti választókerületből 18-ban a szabad demokraták, 14-ben az MDF-esek állítanának egyéni jelöltet. Keddig a 32 körzetből 3-ban sikerült összegyűjteni a két pártnak a szükséges számú kopogtatócédulát.

A nem elegendő számú eddig összegyűjtött kopogtatócédula, és az SZDSZ-es Boruzs András esetleges érintettsége a BKV-botrányokban (erről a Heti Válasz írt hétfőn) komoly vitákat váltott ki a két párt közötti együttműködésről az MDF-ben. Erről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.