A tűzoltók fogadták a miskolci paneltűz áldozatainak segélyhívását

Vágólapra másolva!
A Blikk megszerezte megszerezte a miskolci paneltűzben meghalt édesanya segélyhívását, amely szerint pontosan meghatározta, hogy hol vannak, de a tűzoltók csak 45 perccel később hozták ki őt és két gyermekét a lakásból, annak ellenére, hogy a vele beszélő tűzoltó ígéretet tett a mentésre.
Vágólapra másolva!
Nehezményezi a megrovást a miskolci tűzoltóparancsnokhttp://www.origo.hu/itthon/20100305-nehezmenyezi-a-megrovast-a-miskolci-tuzoltoparancsnok.htmlNyomoz a rendőrség a miskolci paneltűz miatthttp://www.origo.hu/itthon/20100304-nyomoz-a-rendorseg-a-miskolci-paneltuz-miatt.html

A miskolci paneltűzben meghalt édesanya kétszer is beszélt a tűzoltókkal telefonon lakásából és pontosan megmondta, hogy hol vannak - olvasható a keddi Blikkben, amely megszerezte a beszélgetés leiratát. A nő három perc különbséggel beszélt egy tűzoltóval, aki mindkétszer nyugtázta az információt.

A telefonon beszélő tűzoltó ígéretet tett arra, hogy szól a helyszínen tartózkodó kollégáknak. A hvg.hu egy tűzoltósági belső jelentésre hivatkozva korábban azt írta: az oltás elején egy tűzoltó bekopogott a család lakásának ajtaján, de mivel nem jött válasz, tovább ment. Csak a később érkező csapat rúgta be az ajtót, és oltotta el a lakásban tomboló tüzet, de abba a szobába, ahol a haldokló családtagok voltak, ők sem mentek be.

A Blikk információi szerint a telefonbeszélgetés után 45 perccel hozták ki az édesanyát és két gyermekét a lakásból a miskolciakat váltó kazincbarcikai tűzoltók.

A miskolci paneltűzként ismert ügy tűzvizsgálata során elkövetett szabálytalanságok miatt Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere csütörtökön jelentette be, hogy a miskolci közgyűlés megrovásban részesíti a város tűzoltóparancsnokát. A rendőrség nyomoz közveszélyokozás minősített esetében a tűz ügyében.

A tűz tavaly augusztus 15-én keletkezett a miskolci Középszer utcában, egy lakóházban. Füstmérgezésben a helyszínen életét vesztette egy 39 éves asszony és 13 éves fia, később a kórházban meghalt a nő 16 éves lánya is. A paneltűzről szóló cikkeinket az [origo] tematikus címkeoldalán összegyűjtve is megtalálja.