Kicsit visszaeresztik a megemelt Margit hidat

Vágólapra másolva!
Egy speciális szerkezet segítségével 40 centiméterrel emelték meg a Margit hidat a múlt héten, amit szerda éjjel engednek vissza 20 centiméterrel. A magasításra amiatt lesz szükség, hogy ne szoruljanak be a magasabb teherautók, amire korábban több példa is volt.
Vágólapra másolva!

Szerda éjjel visszaengedik a Margit hidat, miután a múlt hétvégén megemelték a szerkezetet - közölte az MH2009 Konzorcium sajtóirodája. A hidat egy speciális szerkezettel 40 centiméterrel megemelték, majd összesen másfél köbméternyi betonnal alapoztak be. Most, hogy a betonréteg megkötött, visszaengedik az átkelőt: először szerda éjjel 19 centiméterrel "süllyesztik" le a parti nyílást, majd pár nap múlva újabb 1 centimétert. A kivitelező ekkor végzi el a finom beállításokat is.

A magasításra azért volt szükség, mert a Margit híd rekonstrukciója során a pályaszint az új pályalemezek beemelése után 20 centiméterrel magasabbra kerül - áll a közleményben. Másrészt így a déli irányból érkező magasabb gépjárművek sem szorulnak be a szerkezet alá, ami korábban többször előfordult.

A munkálatok idejére a pesti felső rakpartot a híd alatti részen lezárják. Ez azt jelenti, hogy nem lehet az érintett szakaszon közlekedni szerda este 10 óra és csütörtök reggel 5 óra között, csütörtök este 10 óra és péntek reggel 5 óra között, valamint péntek este 10 óra és hétfő reggel 5 óra között. A gépkocsival közlekedőknek északi irányból a Pannónia utcát, a déli irányból a Szemere és a Hegedűs Gyula utca irányát javasolják. A pesti alsó rakpartot folyamatosan használhatják az autósok.