Kilépett az MDF-ből a párt debreceni alelnöke

Vágólapra másolva!
Független értelmiségiként kíván tovább dolgozni, és kilép az MDF-ből - közölte Turi Gábor az MDF debreceni szervezetének alelnöke. A politikus azonban hozzátette, nem mond le mandátumáról a debreceni önkormányzat képviselőtestületében.
Vágólapra másolva!

Megszüntette MDF-tagságát Turi Gábor, az MDF debreceni szervezetének alelnöke pénteken. "Arra az elhatározásra jutottam, hogy felhagyok az aktív politikai szerepvállalással" - áll közleményében. Az MDF debreceni szervezetének alelnöke, Debrecen volt alpolgármestere a továbbiakban független értelmiségiként kíván élni "az önálló véleményalkotás jogával".

Turi a debreceni képviselő-testületi tagságáról nem mond le. "A debreceni önkormányzatban vállalt képviselői feladataimat - a helyi szervezet 2006-ban elfogadott programjának szellemében - a ciklus végéig ellátom" - közölte a Független Hírügynökséggel a politikus.

Korábban több debreceni MDF-alapító, köztük a volt hajdú-bihari és debreceni elnök is kilépett a Magyar Demokrata Fórumból. Ők azzal indokolták lépésüket, hogy "az MDF feladta korábbi értékrendjét".