Lebukott a Farkasréti temetőt fosztogató bronztolvaj

Vágólapra másolva!
Hónapok óta lophatott bronz díszeket a Farkasréti temető síremlékeiről egy férfi, akit nemrég tetten értek a sírkert fosztogatása közben. A tolvajt ugyan nem sikerült elfogni, de kocsijában megtalálták iratait és az ellopott díszeket is, a férfit most a rendőrség keresi.
Vágólapra másolva!

Tetten ért egy január eleje óta fosztogató bronztolvajt a Budapesti Temetkezési Intézet a Farkasréti temetőben - közölték pénteken. A tettes azonosításában a biztonsági szolgálat mellett a temető dolgozói is segítettek, a cég szerint ezzel véget érhet a temetőben hónapok óta tartó nemesfémlopás-sorozat.

A tolvaj a bronzból készült díszeket lopkodta a síremlékekről, és bár a rendészek egy alkalommal látták, hogy gyanúsan viselkedik, nem tudtak rábizonyítani semmit. Később ráadásul kiderült, az egyik temetőben munkát vállaló cég alkalmazottjaként a gyanús férfi rendszeresen bejárhatott a sírkertbe.

A tolvajt a napokban tetten érték, de elmenekült. Az autójában azonban megtalálták személyes iratait, több lopott tárgyat, és azokat a számlákat is, melyeket pár nappal azelőtt kapott egy nemesfém-kereskedőtől. A károk felmérése folyamatban van, ahol ismert, ott értesítették a hozzátartozókat.

Az anyagi kár összességében jelentős, mert nem csak a bronz vázákat és díszeket szedte le, hanem ezzel nagymértékben károsította a síremlékeket is. A gyanúsítottat a rendőrég még keresi.