Pillangókéssel támadtak egy fehérvári buszsofőrre

Vágólapra másolva!
Késsel támadt egy székesfehérvári buszsofőrre két fiatal csütörtök este - közölte a rendőrség pénteken. A sofőrt megvágták, de a sérülése nem súlyos, a rendőrök a lakosság segítségét kérik az elkövetők azonosításához.
Vágólapra másolva!

Kirángatta a vezetői ülésből, majd késsel megvágta egy székesfehérvári busz vezetőjét két fiatal férfi csütörtök este - közölte a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság. A támadás után közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

A késelés azután történt, hogy a sofőr a végállomáson leszállásra szólította fel két utasát. A két 16 év körüli fiatal már az előző fordulónál is a 10-es buszon ült, de akkor a végállomáshoz érve tudomásul vették, hogy le kell szállniuk. A busz indulásakor azonban ismét felszálltak: a sofőr egyszer hátraszólt a hangoskodásuk miatt, és a fiatalok akkor még engedelmeskedtek is neki.

A másik végállomáshoz érve azonban a fiatalok már nem voltak hajlandók ismét leszállni a buszról. A két fiatal közül az egyik a fülkéhez ment, és rángatni kezdte a sofőr ruháját. A sofőr kiszállt a vezetőülésből, mire az egyik fiatal előrántott egy pillangókést, és a sofőr felé kaszáló mozdulatot tett vele.

A buszvezető hátralépett, hogy ne érje a kés pengéje, de az így is áthatolt az ingén, és nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott neki. A két fiatal elmenekült, őket a hívásra kiérkező járőrök már nem találták meg. A rendőrség ezért most a lakosság segítségét kéri a támadók azonosításához.

A rendőrségi közlemény szerint a késes fiatal 16-17 év körüli, fehér bőrű, vékony testalkatú fiú, haja szőkésbarna, rövid és tüskés, és fekete színű bomberdzsekit viselt a támadás idején. A másik fiú, aki szintén 16-17 év körüli lehetett, ugyancsak vékony testalkatú, fehér bőrű, és piros színű kapucnija végig a fejébe volt húzva a támadás idején.

A támadók mielőbbi azonosítása és elfogása érdekében a Székesfehérvári Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval bír, jelentkezzék a 22-541-600-as központi számon keresztül, kérve a nyomozókat, vagy tegyen bejelentést a 107-es, 112-es segélyhívó számok bármelyikén.