Sikertelen bankautomata-feltörés Egerben

Vágólapra másolva!
Egy novaji férfi péntek hajnalban próbált feltörni egy egri bankautomatát, egy közeli lakásból azonban látták az esetet és értesítették a rendőrséget. A 26 éves férfit végül egy családi háznál fogták el a rendőrök, társát még keresik.
Vágólapra másolva!

Elfogott a rendőrség egy 26 éves novaji férfit, aki társával megpróbált feltörni egy bankjegykiadó automatát péntek hajnalban Egerben - közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel szombaton.

Soltész Bálint elmondta: egy egri ABC-nél elhelyezett automatát próbáltak feltörni lángvágóval és egyéb eszközökkel, amit lakása ablakából látott meg valaki, és értesítette a rendőrséget. Az automatában 20 millió forint volt, a bankjegyek nem sérültek meg.

A rendőrök Novajon, egy családi házban fogták el a férfit. A ház előtt állt az a terepjáró is, amellyel korábban a mocsaras, nádas területen menekültek - tette hozzá.

A férfit őrizetbe vették és jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene. A férfi ellen jelenleg is folyamatban vannak büntetőeljárások kisebb vagyon elleni bűncselekmények, valamint lőfegyverrel való visszaélés miatt.

Mivel néhány hete Lillafüreden is történt hasonló bűncselekmény, a rendőrség vizsgálja, hogy van-e összefüggés a két ügy között - tette hozzá a szóvivő.