Újra házi őrizetbe került Regőczi Miklós

2010.03.16. 16:35

Megszüntették előzetes letartóztatását, és újra házi őrizetbe helyezték Regőczi Miklóst, a BKV volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesét. Regőczit hűtlen kezeléssel gyanúsítják a BKV-botrányban. A gyanú szerint legalább 81 milliós kárt okozott a cégnek.

Megszüntette Regőczi Miklós, a BKV volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesének előzetes letartóztatását a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB), és ezzel egyidejűleg ismét házi őrizetbe helyezték április 16-ig - közölte a Fővárosi Bíróság. A döntés nem jogerős.

A volt kommunikációs vezetőt azért helyezték vissza házi őrizetbe, mert így is el lehet érni a kívánt célokat, de továbbra is tartani lehet a szökéstől, az elrejtőzéstől vagy a bizonyítási eljárás megnehezítésétől, ezért nem helyezték szabadlábra.

Regőczi előzetes letartóztatását február 15-én rendelték el miután a BKKB február 5-én nem jogerősen házi őrizetbe helyezte. Az ügyész azonban akkor fellebbezett az ítélet ellen, amelynek másodfokon helyt adott a bíróság.

Az ügy másik három szereplőjének, Z. Tibornak, Mesterházy Ernőnek és F. Zsoltnak az előzetes letartóztatását március 5-én hosszabbította meg három hónappal a bíróság. Sz.-né Sz. Eleonóra volt HR-igazgató előzetes letartóztatása május 8-án jár le.

Regőczi Miklóst - Z. Tibor volt kommunikációs főosztályvezetővel együtt - február 3-án vették őrizetbe. A volt vezérigazgató-helyettest hűtlen kezelés miatt hallgatták ki a nyomozók, akik szerint Regőczi 12 céggel kapcsolatban 81 millió forint, Z. Tibor pedig hat céggel kapcsolatban több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

A két férfit januárban Horváth Évának, Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjének fiktív foglalkozásával is meggyanúsították. A nyomozók szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy ténylegesen nem végzett érte munkát.

A BKV-nál kipattant csalásgyanús ügyek miatt korábban lemondott több politikai tisztségéről Hagyó Miklós, aki a társaságot is felügyelte. A nem tiszta szerződések miatt a társaság több vezető munkatársát is meggyanúsították egyebek mellett hűtlen kezeléssel. Előzetes letartóztatásba került Z. Tibor, a BKV korábbi kommunikációs főosztályvezetője, illetve Mesterházy Ernő főpolgármesteri tanácsadó. Regőczi Miklóst, a BKV Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesét házi őrizetbe helyezték. A BKV-botrányról szóló cikkeinket itt találja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK