Hagyó rágalmazásért feljelentette a Nokia-dobozt emlegető korábbi BKV-vezért

Vágólapra másolva!
Hagyó Miklós rágalmazás miatt feljelentette Balogh Zsoltot, a BKV egykori megbízott vezérigazgatóját. Balogh egy interjúban állította azt, hogy a BKV-ból korábban a szocialista politikusnak kellett juttatni több tízmillió forintot, amelynek egy részét egy nokiás dobozban adták át.
Vágólapra másolva!

Rágalmazás miatt feljelentette Hagyó Miklós egykori szocialista főpolgármester-helyettes Balogh Zsoltot, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatóját. Ezt maga Hagyó közölte az MTI-vel.

Hagyó azt mondta, még március 10-én tett feljelentést "aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás" miatt, ezzel akart válaszolni "a becsülete csorbítását célzó hamis állításokra".

Balogh Zsolt március 6-án a Magyar Nemzetben megjelent interjújában, másnap pedig a Hír TV-n beszélt arról, hogy szerinte Hagyó Miklós milyen szerepet játszott a BKV-botrányban. Balogh részletesen beszélt arról, hogy Hagyónak összesen mintegy hetven millió forintot kellett átadni. Ebből 15 millió forintot egy nokiás dobozban juttattak el az akkori főpolgármester-helyetteshez. Arról is beszélt, hogy tartani kellett Hagyótól, aki "terrorizálta az embereket". (Az interjúk részleteiről ebben és ebben a cikkben olvashat.) Balogh Zsoltot hűtlen kezeléssel gyanúsítják a BKV-ügyben.

Hagyó az interjúk után azt mondta, hogy Balogh valótlan állításokat tett róla. Hamis vád miatt például - mondta az MTI-nek Hagyó - csak azért nem tud feljelentést tenni, mert nem áll rendelkezésére a vádaskodó valótlan állításait tartalmazó nyomozati vallomás. Hozzátette, ha ehhez hozzájut, nyomban megteszi a feljelentést.

A politikust szerdán hallgatja meg a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság, Hagyó azt mondta, részt vesz az ülésen. A vizsgálóbizottság elnökétől 23 írásos kérdést kapott előre, ezekre a helyszínen válaszolni fog - tette hozzá.

A BKV-ügyről szóló összes cikkünket megtalálja itt.