Rablót fogott egy tűzoltó a fővárosban

Vágólapra másolva!
Egy idős nőtől próbálta meg elrabolni táskáját az a férfi, akit egy szolgálatból hazafelé tartó tűzoltó fogott el. A kiabálásra felfigyelő tűzoltó üldözőbe vette a rablót, majd a földre teperte, amíg a rendőrség meg nem érkezett.
Vágólapra másolva!

Szolgálatból hazafelé tartó tűzoltó fogott el egy rablót a főváros VIII. kerületében - közölte szerdán a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság (FTP) főosztályvezetője, Dobson Tibor. Az elkövetőt átadta a rendőröknek; a helytállásáért parancsnoki jutalmat kapott.

A tűzoltó őrmester még március 5-én a józsefvárosi Kálvin térnél hangos kiáltozásra figyelt fel, egy idősebb nő kért segítséget, mert valaki elrabolta a táskáját. A szolgálatból a párjával hazafelé tartó tűzoltó a rabló után futott, akit járókelők segítségével sikerült feltartóztatni, de a táskarabló újból elmenekült, az Üllői úton haladó gépkocsik között átszaladt az úton.

Az őrmester utána eredt, ismét elfogta, majd egy járókelővel a járdára vonszolták, s a tűzoltó a tettes hátára ülve fogva tartotta a rendőrség kiérkezéséig. Az idősebb nő támadója ellen a rendőrség rablás miatt indított eljárást.