A fájós hátú Kamilla nem ment el a Skanzenbe

Vágólapra másolva!
A magyarországi látogatáson tartózkodó brit trónörökös, Károly herceg és felesége, Kamilla a csütörtök délelőttöt Szentendrén töltötte. Délután, az előzetes programmal ellentétben Kamilla nem kísérte el Károlyt a helyi Skanzenbe, mert hátfájdalmai miatt visszatért budapesti szállásukra. Kamilla kevesellte a dunai hajókat, Károly a gőzöst kereste a Skanzenben.
Vágólapra másolva!

Károly walesi herceg négynapos magyarországi látogatásának második napján a szentendrei Skanzenbe látogatott. Az előzetes programmal ellentétben felesége, Kamilla cornwalli hercegnő nem kísérte el. Az [origo] információi szerint Kamilla hátfájásra panaszkodva tért vissza a szállására délelőtti programja után. A hercegi pár a budapesti Gresham Palotában szállt meg. Tudósítónk szerint Károly felült a Skanzen kisvasútjára, amelyet távolabbról szemlélve úgy tűnt, hogy gőzösnek hitt, de utóbb kiderült, csak azt hitte, hogy majd gőzössel utaznak, és azt hiányolta.

Kamilla csütörtök délelőtt a szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumba látogatott, ahol megtekintett egy környezetvédelmi tematikájú plakátkiállítást. A gimnáziumban több diákkal is szóba elegyedett, akik [origo]-nak azt mondták, hogy meglepte őket Kamilla közvetlensége. A hercegnő összehasonlította nekik a Temzét és a Dunát, szerinte mindkettő nagyon szép, bár kevesellte a hajókat a Dunáról. A látogatást az iskolaigazgató intelmei előzték meg, aki ugyan nem kért tökéletes csendet, de attól eltanácsolta a diákokat, hogy leszólítsák Kamillát, és arra is figyelmeztetett, hogy senki ne tegye, amire az egyik kereskedelmi rádió szólította fel őket jutalom fejében: hogy autogramot kérjenek tőle.

Károly és Kamilla fát ültet



A közvetlenség fogta meg a szentendrei Skanzen restaurátorait és ácsait is, akiknél Károly herceg különösen sok időt töltött. Mint az [origo]-nak elmondták, mindenkihez volt két kedves mondata, és az általuk vártnál jóval nagyobb érdeklődést mutatott tevékenységük iránt. Persze igyekeztek olyan tárgyakat tenni a munkaasztalokra, amelyekkel felkelthették Károly érdeklődését: volt koronával díszített lószerszám, és egy angliai kapcsolatokkal rendelkező egykori magyar bíró díszruhája is.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Úgy tűnt, ha nem kellene folytatnia hivatalos programját maga is beszállt volna a munkába - mondták az [origo]-nak a látogatás után ebédlőjükben jó hangulatban szotyizó restaurátorok. Károly a restaurátorműhelybeli látogatása előtt megnézte a Skanzen legrégebbi - Felső-Tisza vidéki - és legújabb - a júniusban nyíló Felföldi - részlegét, majd, Tokaji bort és sajtos rudat kóstolt, és vonatozás helyett sétálva ment a műhelyekhez.