Szavazóink többségének nem hiányzott Gyurcsány - a miniszavazások eredménye

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök értékelő beszédének közvetítése közben feltett kérdéseinkre érkezett válaszok alapján szavazóink76 százalékának nem javult a véleménye Gyurcsányról, és a többség szerint a beszéd az MSZP-nek sem tett jót. A válaszadók 69 százaléka úgy érzi: rosszabbul él most, mint nyolc éve, de Magyarországot azért 59 százalék jó helynek tartja.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök péntek délután elmondott értékelő beszédét élőben követhették olvasóink. A beszéd közvetítése közben rövid kérdések tűntek fel, amelyekre igennel vagy nemmel lehetett válaszolni. A miniszavazásokon feltett minden kérdésre több mint négyszázan - egyes kérdésekre több mint ezren - válaszoltak. Összegyűjtöttük a legérdekesebb szavazati arányokat.

A kérdéseinkre válaszoló felhasználók 74 százaléka nem szimpatizál Gyurcsánnyal, és 78 százalékuk szerint nem lesz már belőle többé miniszterelnök. 73 százalékuk nemmel válaszolt arra a kérdésre is, hogy hiányzott-e már neki Gyurcsány. Szavazóink 76 százaléka állította, hogy a pénteki beszéd hatására sem javult a véleménye a korábbi miniszterelnökről. A szavazatok alapján csak 31 százalék szerint tesz jót az MSZP-nek Gyurcsány szereplése.

A Gyurcsányt nem kedvelő válaszolóknak csak 25 százaléka írta, hogy volt idő, amikor szimpatizált vele, de kiábrándult; a többiek válaszuk alapján sohasem kedvelték. A szavazáson Gyurcsány alulmaradt Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölttel és Bajnai Gordon kormányfővel szemben is. A válaszok alapján a felhasználók 52 százaléka jobbnak tartja Gyurcsánynál Bajnait, és 59 százalékuk szerint nem lenne jobb vezetője Gyurcsány az MSZP-nek, mint Mesterházy. Körülbelül fele-fele arányban osztotta meg válaszadóinkat a miniszterelnök-jelölti vitára vonatkozó kérdés: 51 százalék szerint szükség lenne ilyen vitára, 49 százalék szerint viszont nem.

A kérdésekre válaszoló olvasók 73 százaléka szerint az őszödi beszéd nem tett jót az országnak, de a Magyar Gárda létezése 59 százalékukat nem zavarja. A válaszadók 69 százaléka úgy érzi, hogy rosszabbul él most, mint 2001-ben. Ennek ellenére szavazóink 59 százaléka jó helynek tartja Magyarországot, és 52 százalákuk szerint jobb lesz a választások után.

31 százalék válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy szavazott-e már életében az MSZP-re, azonban csupán 24 százalék tartja elképzelhetőnek, hogy az április választásokon a szocialistákra szavazzon.