Megpróbáltak betörni az V. kerületi Fidesz-irodába

2010.03.20. 13:20

Péntekről szombatra virradóra ismeretlenek feszítővasakkal és pajszerrel megpróbáltak betörni a Fidesz V. kerületi irodájába, de nem jártak sikerrel. A helyi kampányfőnök szerint megzavarhatták őket.

Ismeretlenek megpróbáltak betörni péntekről szombatra virradó éjszaka a Fidesz V. kerületi irodájába, azonban sikertelenül jártak - közölte a belvárosi Fidesz kampányfőnöke, Puskás András szombaton az MTI-vel.

Puskás András tájékoztatása szerint szombat reggel a Cukor utcai iroda vezetője vette észre, hogy megpróbáltak betörni a helyiségbe, ugyanis feszítővasakat, pajszert talált az iroda előtt, amelynek rácsa félig szét volt nyílva. A kampányfőnök szerint elképzelhető, hogy megzavarták az ismeretlen tetteseket, akik végül nem jutottak be.

A helyiségben riasztórendszer működik, így ha sikerült is volna bemenniük, az azonnal jelzett volna. Az iroda védelmét azonban megerősítik, kinti kamerát is felszerelnek - mondta, hozzátéve, hogy az anyagi kár nem jelentős.

A kampányfőnök megjegyezte, azt nem tudják, milyen okból kísérelhették meg a betörést, csak remélik, hogy nem politikai okokból. A történtek miatt feljelentést tettek a rendőrségen. Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese közölte az MTI-vel, betörési kísérletről kaptak bejelentést, amely péntek este nyolc és szombat reggel tíz óra között történhetett. Az V. kerületi kapitányság megindította az eljárást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK