Megszüntették Regőczi házi őrizetét

Vágólapra másolva!
A BKV egykori vezérigazgató-helyettesének, Regőczi Miklósnak megszüntették a házi őrizetét az RTL szerint. Regőczinek április 16-ig kellett volna házi őrizetben maradnia, miután március 16-án megszűntették előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A bíróság megszüntette Regőczi Miklós, a BKV-ügyek egyik gyanúsítottjának házi őrizetét pénteken, így már semmilyen kényszerintézkedés sincs az egykori vezérigazgató-helyettessel szemben - tudta meg az RTL Híradó. Regőczi Miklósnak eredetileg április 16-ig kellett volna házi őrizetben lennie. Az ügyészség fellebbezett Regőczi Miklós házi őrizetbe helyezése ellen, a bíróság azonban a házi őrizetet is megszüntette.

Regőczi előzetes letartóztatását február 15-én rendelték el miután a BKKB február 5-én nem jogerősen házi őrizetbe helyezte. Az ügyész azonban akkor fellebbezett az ítélet ellen, amelynek másodfokon helyt adott a bíróság. Március 16-án szűntették meg előzetes letartóztatásba helyezését, ekkor került házi őrizetbe.

Az ügy másik három szereplőjének, Z. Tibornak, Mesterházy Ernőnek és F. Zsoltnak az előzetes letartóztatását március 5-én hosszabbította meg három hónappal a bíróság. Sz.-né Sz. Eleonóra volt HR-igazgató előzetes letartóztatása május 8-án jár le.

Regőczi Miklóst - Z. Tibor volt kommunikációs főosztályvezetővel együtt - február 3-án vették őrizetbe. A volt vezérigazgató-helyettest hűtlen kezelés miatt hallgatták ki a nyomozók, akik szerint Regőczi 12 céggel kapcsolatban 81 millió forint, Z. Tibor pedig hat céggel kapcsolatban több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

A két férfit januárban Horváth Évának, Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes szóvivőjének fiktív foglalkozásával is meggyanúsították. A nyomozók szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy ténylegesen nem végzett érte munkát.

A BKV-nál kipattant csalásgyanús ügyek miatt korábban lemondott több politikai tisztségéről Hagyó Miklós, aki a társaságot is felügyelte. A nem tiszta szerződések miatt a társaság több vezető munkatársát is meggyanúsították egyebek mellett hűtlen kezeléssel. Előzetes letartóztatásba került Z. Tibor, a BKV korábbi kommunikációs főosztályvezetője, illetve Mesterházy Ernő főpolgármesteri tanácsadó. Regőczi Miklóst, a BKV Zrt. korábbi vezérigazgató-helyettesét házi őrizetbe helyezték. A BKV-botrányról szóló cikkeinket itt találja.