Saját lábán ment a rendőrségre egy megkéselt férfi

Vágólapra másolva!
Némi alkoholos italért támadt rá négy fiatalember egy férfire vasárnap éjszaka Székesfehérváron. Az áldozatot késsel életveszélyesen megsebesítették, de még el tudott menni a rendőrség épületéig. A járőrök hamarosan elfogták a támadókat, akik közül ketten már többször voltak büntetve erőszakos bűncselekmények miatt.
Vágólapra másolva!

Életveszélyes késszúrásokkal a hátán ment be a rendőrségre egy férfi vasárnap éjszaka Székesfehérváron - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A főkapitányság fegyveres biztonsági őrei nem sokkal éjfél előtt figyeltek fel a kapuban egy férfire, aki - vérző háttal - tőlük kért segítséget.

A sérült elmondta: négy ismeretlen támadt rá, földre teperték, rúgták és ütötték, majd elvették a nála lévő szatyrot, amelyben alkohol volt. Ezután kétszer hátba döfték, a szúrások az 56 éves férfi tüdejét érték. Ezután ment a rendőrségre, ahol kiderült, hogy a sérülései életveszélyesek. A mentők kórházba vitték.

A helyszínre járőröket küldtek, akik nem sokkal később a négy támadó közül kettőt - egy 18 és egy 19 éves fiatalt - el is fogtak egy Erzsébet utcai lakásában. Az lett gyanús nekik, hogy az egyik társasházi lakásban ég a villany az éjszaka közepén. A bejáratnál vércseppeket is találtak, ami elvezette őket egészen a késelők lakásáig. A bent lévők egyike - a nyomozók feltételezése szerint - saját magát is megsértette a késsel, miközben megszúrta a férfit.

Házkutatás közben a rendőrök megtalálták az elvett szatyrot is, benne az itallal. A társaság másik két tagját - egy 22 éves férfit és egy 17 éves fiatalalt - szintén sikerült elkapniuk. Ők mind a ketten többször voltak már büntetve korábban erőszakos bűncselekmények miatt. A támadókat már kihallgatták, mind a négyen őrizetben vannak, emellett kezdeményezik előzetes letartóztatásukat is.