Új laptopokat kapnak majd a parlamenti képviselők

Vágólapra másolva!
Négyszáz új laptopot vásárol az Országgyűlés Hivatala az áprilisi választások után parlamentbe kerülő képviselők számára. A gépek egyenként nettó 300 ezer forintba kerülnek, ez tartalmazza a pótakkumulátorok és a beüzemelés árát is.
Vágólapra másolva!

Nettó 120 millió forintért az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. - mint legolcsóbb ajánlattevő - szállíthatja le az új parlamenti képviselők 400 laptopját. Az Országgyűlés Hivatala által kiírt hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzés eredménye a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A 400 darab irodai, üléstermi és távmunka végzésére alkalmas hordozható számítógépet operációs rendszerrel és irodai programcsomaggal kell szállítani. A feladat része a gépek konfigurálása és az Országgyűlés informatikai rendszerébe történő integrációja. A nyertesnek szállítania kell még 100 darab pótakkumulátort és 20 darab külső akkumulátortöltőt is.

Az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. nettó 120 346 000 forintos ajánlattal nyerte meg a tendert. Egy gépre nettó 300 ezer forint kiadás jut.

Az Országgyűlés Hivatala azzal indokolta a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést, hogy az Országgyűlés Házbizottsága a 2010. évi első ülésen, február 11-én véglegesítette a képviselők részére történő laptopbeszerzést. A központosított közbeszerzés keretében csak két laptoptípushoz lehet hozzájutni, ezek viszont nem felelnek meg a speciális igényeknek. A központosított közbeszerzésre új típust csak május 1-jével lehetne felvenni, ez az időpont pedig már késő.

A tárgyalásos közbeszerzés keretében ajánlatot tett még a Bull Magyarország Számítástechnikai Kft., az Euro One Számítástechnikai Zrt., a Humansoft Elektronikai Kft., a KFKI Rendszerintegrációs Zrt., valamint a Traco Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. is.