Fegyveres sorozatrablót fogtak el Budapesten

Vágólapra másolva!
A BRFK elfogott egy 27 éves férfit, aki az utóbbi két évben öt fegyveres rablást követett el és összesen 16 millió forintot zsákmányolt. A férfit egy óbudai lakóparkban fogták el, és kihallgatásán részletes vallomást tett.
Vágólapra másolva!

Elfogtak a fővárosi rendőrök egy férfit, akit öt fegyveres rablással gyanúsítanak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint a nyomozók szombaton fogták el azt a 27 éves férfit, aki az elmúlt két évben öt fegyveres rablást követett el Budapesten.

2007. március végén egy III. kerületi, Bécsi úti benzinkúton fenyegette meg az alkalmazottakat, majd 230 ezer forinttal elmenekült. 2008 júniusában a Népfürdő utcában rabolt ki egy benzinkutat, ahonnan 70 ezer forintot szerzett. Tavaly három hasonló bűncselekményt követett el: januárban egy Váci úti bankfiókot támadott meg, itt 2,5 millió forintot zsákmányolt, majd áprilisban ugyanide tért vissza, ekkor 3,2 millió forintot szerzett a pénztárostól. Legutóbb novemberben, egy II. kerületi bankfiókban lépett akcióba, és a kasszából 10 millió forintot tudott megszerezni.

A BRFK rablási nyomozói rendszeresen ellenőrizték azokat a helyeket, ahol a férfi korábban felbukkant, szombaton egy óbudai lakóparkban fogták el. A lakásban lefoglalták a rablásokkor használt ruháit, valamint a rablásokhoz használt gáz-riasztó fegyvert is. A férfi kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését, részletes vallomást tett. A sorozatrablót a bíróság már előzetes letartóztatásba helyezte.

A BRFK tájékoztatása szerint a nyomozók tavaly január óta 16 bűnözőt fogtak el, akik 21 pénzintézetben követtek el fegyveres rablást.