Vágólapra másolva!
Először szerepel Morvai Krisztina, a Jobbik államfőjelöltje az Ipsos közvélemény-kutató Népszabadságban ismertetett politikusi népszerűségi listáján. Morvai a hatodik helyen áll, két kormányfőjelöltet - Bokros Lajost az MDF-től és Mesterházy Attilát az MSZP-től - is megelőz népszerűségben.
Vágólapra másolva!

Inkább kopik a politikusok népszerűsége a választási kampányban - derül ki az Ipsos népszerűségi listájából, amelyet a Népszabadság ismertet. A lista új szereplője a Jobbik államfőjelöltje, Morvai Krisztina, aki 32 pontjával a rangsor felső harmadában, a hatodik helyen szerepel, pártjának elnöke, Vona Gábor 29 ponttal a tízedik.

Morvai közvetlenül Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje előtt áll a listán, de maga mögé utasította az MDF kormányfőjelöltjét, Bokros Lajost is, aki a 15 pontos.

A lista élén Sólyom László államfő (46 pont) és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke (45 pont) áll, a harmadik Navracsics Tibor fideszes frakcióvezető. A rangsor végén az SZDSZ politikusai állnak.

A kormányfőjelöltek közül Orbán Viktor a legkedveltebb, Mesterházy Attilának 29, Bokros Lajosnak 26 pontja van. Mesterházy most először a legnépszerűbb politikus az MSZP táborán belül. Az Ipsos szerint Orbánnak és Mesterházynak nagyjából 150-200 ezer bizonytalan választóra lehet aktivizáló hatása, míg Bokros körülbelül ennek a felét, Vona a negyedét mozgósíthatja - olvasható a Népszabadságban.