Előállították a veszprémi okmányiroda 9 dolgozóját

Vágólapra másolva!
Hivatali vesztegetés gyanúja miatt előállították a veszprémi okmányiroda 9 dolgozóját, köztük a vezetőjét, valamint egy gépjárműátírással foglalkozó vállalkozót és két alkalmazottját. A gyanú szerint a hivatali gépjárművekről jogosulatlanul adatokat szolgáltattak ki, a gépjárműveket szabálytalanul helyeztek forgalomba, illetve írtak át főnökeik kérésére.
Vágólapra másolva!

Kilenc okmányirodai dolgozót állított elő a veszprémi rendőrség hivatali vesztegetés gyanúja miatt szerdán Veszprémben. A szerda reggeli összehangolt akcióban 30 rendőr vett részt 15 helyszínen. Az előállítások mellett 15 esetben házkutatás is történt.

A rendőrök a veszprémi okmányiroda vezetőjét, és nyolc gépjármű-ügyintézőjét valamint egy gépjármű átíratással foglalkozó férfit és két alkalmazottját.

Az ügyben csaknem egy éve nyomoz a Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság. Az okmányiroda előállított alkalmazottai megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy kötelességüket megszegték, amikor a gépjárművekről jogosulatlanul adatokat szolgáltattak ki, szabálytalanul helyeztek forgalomba, illetve írtak át főnökeik kérésére - tájékoztatott Frankó Marianna a Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság sajtóreferense.

A szerda reggeli összehangolt akcióban 30 rendőr vett részt 15 helyszínen. Az előállítások mellett 15 esetben házkutatás is történt. A gyanúsítottakat a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő, jelenleg is kihallgatják őket. A nyomozás érdekeire hivatkozva további információkat a rendőrség később közöl.