Fegyvert is rabolt a rendőrök szerint a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Egy 2008-as rablással is gyanúsítja a rendőrség P. Zsoltot, a romák elleni támadássorozat egyik feltételezett elkövetőjét. A gyanú szerint a férfi több társával fegyvereket rabolt egy vadásztól, amelyeket aztán a romagyilkosságok során is használtak.
Vágólapra másolva!

A romák elleni támadássorozat egyik gyanúsítottja, P. Zsolt a rendőrség szerint részt vett egy csoportos rablásban, amelyet 2008. március 7-én követtek el. A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a férfi egyike volt azoknak, akik behatoltak egy Besenyszögön élő hivatásos vadász házába, ahol a vadászt és családjának tagjait megkötözték, majd a férfit arra kényszerítették, hogy adja át engedéllyel tartott vadászfegyvereit.

A rablás során P. Zsolt és egyelőre ismeretlen társai többek között azokat a fegyvereket is eltulajdonították, amelyeket később a romák elleni bűncselekményekben használtak - közölte a rendőrség.

Az NNI közölte azt is, hogy P. Zsoltot gyanúsítják azzal, hogy részt vett a tatárszentgyörgyi romagyilkosságban. 2009. február 23-án, vasárnapról hétfőre virradó éjjel a Pest megyei Tatárszentgyörgyön ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak egy házra, a benne lakó öttagú családból a 27 éves apát és 4 éves kisfiát lelőtték, 6 éves kislányát súlyosan megsebesítették.

A romák elleni támadássorozat kapcsán az NNI kilenc bűncselekmény ügyében indított eljárást. A bűncselekmény-sorozattal gyanúsított négy férfit 2009. augusztus 21-én fogta el az NNI terrorelhárító szolgálata.