Ittasan vitt gyerekeket egy vezetéstől eltiltott gárdonyi nő

Vágólapra másolva!
Ittas, a vezetéstől évekre eltiltott asszonyt állítottak meg a gárdonyi rendőrök. Az asszony két gyerekkel a kocsijában autózott, azt állította, hogy csak alkoholos csokoládét és sört fogyasztott. Az orvosi vizsgálat alapján közepesen ittas volt.
Vágólapra másolva!

Bevont vezetői engedéllyel, iratok nélkül, ittasan vezetett egy 32 éves nő, akit a gárdonyi rendőrök igazoltattak kedd délután. A gárdonyi asszony nem tudta magát igazolni, semmilyen irat nem volt nála. Később kiderült, hogy a vezetői engedélyét bevonták, a székesfehérvári bíróság 2012 áprilisáig, míg a győri bíróság 2012 májusáig tiltotta el a vezetéstől.

Az autóban utazott a nő hároméves kisfia, valamint tízéves unokahúga is. A két gyerek be volt ugyan kötve, de egyetlen gyermekülés sem volt az autóban - közölte a Fejér megyei rendőrség szerdán. A nő ittasságát már az alkoholszonda kimutatta, majd a vérvételen a tünetei alapján közepesen ittasnak találták.

Az ötgyerekes gárdonyi asszony ellen ittas járművezetés és kiskorú veszélyeztetése miatt indult büntetőeljárás. Mikor kihallgatták, azt állította, hogy mielőtt kocsiba szállt, egy fél doboz alkoholos csokit fogyasztott el, valamint fél liter sört ivott meg. Mint mondta, a gyerekekkel ment boltba és a játszótérre tartott, amikor a járőrök megállították. Mivel négy kiskorú gyermekről kell gondoskodnia, köztük egy háromhetes kisbabáról, a kihallgatását követően szabadon engedték.