Egy kiló kolbászmaradék miatt rúgtak ki egy roma szakácsot a honvédségtől

Vágólapra másolva!
Kirúgták a kaposvári laktanyából azt a szakácsot, aki valamivel több mint egy kiló kolbászmaradékot akart hazavinni. A szakács azt állítja, csak azért rúgták ki, mert cigány.
Vágólapra másolva!

Egy kiló huszonöt deka debrecenit találtak pénteken a kaposvári laktanya hazafele induló szakácsánál - írja a Somogy Megyei Online. A debreceni a reggelinél maradt meg, a szabályok szerint a szakácsnak vissza kellett volna adnia a raktárnak. A nő azt mondja, a kutyáknak akarta hazavinni a maradékot, amit hétfőn úgyis kidobtak volna, mert lejárt a szavatossága. A kolbász összértéke nem érte el az ezer forintot, a szakács elismerte tettét, fegyelmi eljárást kért maga ellen, ehelyett kirúgták az állásából.

"Úgy érzem, a származásom miatt kaptam ezt a büntetést. Én voltam az egyetlen kisebbséghez tartozó dolgozó a konyhán. A személyes elbeszélgetés során az ezredes úr hozzátette, hogy nem is engem akartak lefülelni, de példát kell statuálni" - nyilatkozta a megyei lapnak a nő, aki szerint túl szigorú büntetést kapott. "Bármennyire is elégedettek voltunk a munkájával egy ekkora szabálysértést sem tűrhetünk el" - utasította vissza a szakács állítását Gobányi István az ezred sajtóreferense. Gobányi szerint eddig kétszer fordult elő lopás az ezrednél, mind a két esetben megszüntették az elkövetők munkaviszonyát.