Meghalt egy ember a csepeli tartályrobbanásban

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, amikor berobbant és kigyulladt egy tartály a Mol Rt. csepeli üzemanyag-tároló telepén. A tüzet száz tűzoltó igyekezett eloltani, de azt az embert, aki a tartályban volt a tűz keletkezésekor, már nem lehetet megmenteni.
Vágólapra másolva!

Kiemelték a tűzoltók a csepeli Mol-telepen történt robbanás áldozatának holttestét a tartályból csütörtök délután - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A tűzoltók a tartályon a robbanás következtében keletkezett résen jutottak be. A tűz miatt a felismerhetetlenségig összeégett férfi holttestet a tartály falától nem messze találták meg.

A Mol Zrt. csepeli üzemanyag-tároló telepén a Petróleum utcában két robbanás is történt csütörtökön délután. Egy ötezer köbméteres, eredetileg benzin tárolására használt tartájban keletkezett tűz. Az első információk szerint a tartály körül vagy benne hegesztési munkálatokat végeztek, de este
Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese azt közölte, hogy a robbanás a tartály tisztítása közben következett be.

Forrás: Kis-Guczi Péter/Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
További képekért kattintson a fotóra!

A tüzet sikerült eloltani - mondta Molnár az [origo]-nak nem sokkal délután három óra előtt. Az oltásban körülbelül száz tűzoltó vett részt. A tartályban egy ember tartózkodott, amikor a tűz keletkezett. A robbanásban és a tűzben más nem sérült meg, senkit sem kellett kitelepíteni sem a telepről vagy a környékéről.