A bicikliseket is szondáztatják húsvétkor a rendőrök

Vágólapra másolva!
Nem csak az autósokat, de a bicikliseket is megszondáztatják a rendőrök a húsvéti közlekedési ellenőrzés során, mert "elkeserítőek a tapasztalatok". Az enyhén ittas kerékpárosokat 30, a nagyon részegeket akár 100 ezer forintra is büntethetik.
Vágólapra másolva!

Fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség a húsvéti ünnepek alatt - közölte hétfőn Oberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedési főosztályvezetője. A rendőrök a zéró tolerancia elv alapján minden szabálysértő ellen feljelentést tesznek, még a kerékpárral közlekedőket is megszondáztatják

A főosztályvezető azt momndta: a január elsejével módosított jogszabályok szerint az a kerékpáros, aki 0,8 ezrelék alatti alkoholos véralkohol-szinttel biciklizik, 30 ezer forintos bírságra számíthat, míg e fölött, akár 100 ezerre is büntethetik. Az autósoknál a pénzbírság alsó határa 75 ezer. A tavaly bevezetett zéró tolerancia elv alkalmazásával radikálisan csökkent az ittasan okozott közúti balesetek száma, kevesebben haltak meg a közutakon, de a gyalogos és a kerékpáros közlekedésben "elkeserítő a tapasztalat" - mondta Oberling.