Kirúgták a társukat molesztáló tűzoltókat

Vágólapra másolva!
Kirúgták azt a két tűzoltót, akik a gyanú szerint szexuálisan molesztálták egyik kollégájukat - írta a Blikk hétfői számában. Az ügyben tovább folyik a rendőrségi vizsgálat is, így az állítólagos molesztálásnak még lehetnek egyéb következményei is.
Vágólapra másolva!

A Blikk szerint kirúgták azt a két tűzoltót, akik februárban egy pálinkakóstoló túrán botrányosan viselkedtek, majd hazafelé a buszon molesztálták egy fiatal kollégájukat. Az esetről a buszon ülő többi kollégájuk tett jelentést. A Blikk szerint az ügyet súlyosbította, hogy ugyanezek a tűzoltók egy újonnan felszerelő társukat állítólag megalázó módon, úgymond beavatták.

Egy szemtanú korábban arról számolt be, hogy a pálinkafőzdében több tűzoltó letolta a nadrágját és nemi szervét mutogatta a jelenlévőknek. A hazafelé tartó úton pedig, az autóbuszon egyikük megpróbálta szexuálisan molesztálni és megalázni társát azzal, hogy a nadrágjába nyúlt.

A botrány kirobbanásakor Bende Péter tűzoltó vezérőrnagy három tűzoltó szolgálati viszonyát felfüggesztette, egy főosztályvezető megbízatását pedig visszavonta, egyben fegyelmi, illetve méltatlansági eljárást indított, valamint kényszerítés gyanúja miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. A tűzoltóság belső vizsgálata a napokban zárult le, ennek eredményeként bocsátották el a két tűzoltót.

Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs osztályvezetője a Blikknek azt mondta, a tűzoltóság a pálinkakóstoláson történtek miatt indított méltatlansági vizsgálatot, ennek lezárultával bocsátották el a két tűzoltót. A hazafelé a buszon történtek miatt pedig a rendőrség indított nyomozást. Amennyiben kiderül, hogy bűncselekmény történt, és az ügy hatósági jogköre visszakerül a tűzoltósághoz, fegyelmi eljárásban fogjuk vizsgálni a buszon történteket is - tette hozzá.