Zúgolódó utasok támadtak a rendőrökre Záhonynál

Vágólapra másolva!
Erővel kellett megfékezni a hosszú várakozási idő miatt zúgolódó, és a rendőröket lökdöső utasokat a záhonyi határátkelőnél. Az ügyészség három román állampolgár ellen indított eljárást hivatalos személy elleni erőszak miatt. A rendőrség szerint a húsvéti ünnepek alatt folyamatosan lehetnek torlódások Záhonynál, ezért kerülőt ajánlanak.
Vágólapra másolva!

Rendőrökre támadtak a hosszú várakozási idő miatt elégedetlen román utasok a záhonyi határállomásnál - közölte az MTI-vel Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrökre támadók közül három román állampolgárt előállítottak a helyi kapitányságra, velük szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt kezdeményeztek eljárást. Az ügyben eljáró Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség három gyanúsítottból kettőt őrizetbe vett.

A hazafelé tartó ukrán állampolgárok nagy száma miatt hétfő délutánra négy órás várakozási idő alakult ki záhony-csapi átkelőhelyen. A várakozás miatt elégedetlenkedő utasok egy csoportja autókkal elállta a határállomásra vezető 4-es számú főút egyik kereszteződését, majd amikor a rendőrök felszólították őket az út felszabadítására, lökdösni kezdték a járőröket. A rendőrök végül csak testi kényszert és kényszerítő eszközt alkalmazva tudták megfékezni az utazókat.

Fülöp szerint hétfő éjszaka a záhonyi határállomáson megszűnt a várakozás, de a nagy forgalom miatt kedd délután ismét lehet számítani torlódásra. A magyar-ukrán átkelőhelyen a határrendészek valamennyi ki- és belépő sávot üzemeltetik, hogy a határátlépés a lehető leggyorsabb legyen. A rendőrség szerint a húsvéti ünnepek alatt Záhonyban továbbra is kialakulhat 3-4 órás átkelési várakozás, ezért az éjjel nappal nyitva tartó beregsurány-asztélyi és tiszabecs-tiszaújlaki határállomást javasolják átkelésre az utazóknak. Emellett nappal, 8 és 16 óra között nyitva tart a lónya-haranglábi, valamint 7 és 19 óra között a barabás-mezőkaszonyi határállomás is.