Védőfelszerelés nélkül dolgozott a négy méterről lezuhanó munkás

Vágólapra másolva!
Nem védte semmi a leeséstől azt a munkást, aki kedden zuhant le egy négy méter magasan lévő ablakpárkányról a fővárosban. Az 50 év körüli férfi súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett.
Vágólapra másolva!

Semmi nem védte a leeséstől azt a férfit, aki munkavégzés közben egy ablakpárkányról egy padlástérbe zuhant kedden a fővárosi Haller egyik házában - közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség.

A helyszínen vizsgálatot végző munkavédelmi felügyelők szerint egy padlástéren belül történt a baleset, amikor egy nagyobb ablak javításához készülődtek. A négy méter magasan lévő ablakpárkányra egy létrán mászott fel a férfi, és eddig tisztázatlan okokból bezuhant a padlástérbe.

Győrfi Pál, a mentők szóvivője közölte: az 50 év körüli férfi súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Az esethez egy mentőhelikoptert is riasztottak, az 3-4 perc alatt ért el a budaörsi légi bázisról a Nagyvárad térre, ahol le tudott szállni.

Eközben egy mentőautó is a helyszínre ért, így végül azzal vitték a sérültet a Merényi Gusztáv Kórházba. A helikopterre, illetve a benne lévő életmentő berendezésekre is szükség volt - mondta a szóvivő.