Orbán: Itt az idő, hogy új stadiont kapjon Debrecen

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerint itt az ideje, hogy a kormány Debrecen városával együtt a DVSC futballcsapatához méltó stadiont építsen. Orbán már augusztusban is arról beszélt, ha a Fidesz nyeri a választásokat, akkor biztosan megépülhet az új stadion.
Vágólapra másolva!

Itt az ideje, hogy a kormány Debrecen városával közösen egy, a DVSC futballcsapatához méltó létesítményt építsen - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán a Debrecen Tv-nek adott interjújában.

Orbán a tévéműsorban azt mondta: Kósa Lajos debreceni polgármester szerdán személyesen adta át neki az új stadion terveit, amelynek felépülése kormányzati szerepvállalás nélkül nem lehetséges. Szerinte a teljesítményt el kell ismerni, hisz végre van egy hely, ahol a labdarúgásban eredmény eredmény hátán jön. Orbán arra utalt, hogy a debreceni focicsapat tavaly bejutott a Bajnokok Ligája rájátszásába.

A Fidesz elnöke tavaly augusztusban a Levszki Szófia elleni 2-0-s debreceni győzelem után azt mondta: Debrecen az elmúlt évek eredményei alapján rászolgált arra, hogy egy megfelelő sportlétesítménnyel rendelkezzék, és ha a választásokat a Fidesz nyeri meg, akkor biztosan megépülhet a stadion. Orbán hozzátette: ha 2002-ben nem veszít a Fidesz a választáson, akkor már lenne a Lokinak BL-stadionja. (A debreceni stadion terveiről itt olvashat bővebben.)