Zsarolásról beszél a Kósát vesztegetéssel vádló férfi

Vágólapra másolva!
Kósa Lajosnak, Debrecen polgármesterének átadott kenőpénzekről beszél egy interneten közzétett videón egy ingatlanfejlesztő cég munkatársa. A szerdai napilapoknak a férfi már azt nyilatkozta, hogy magukat titkosszolgálati tisztekként bemutató emberek zsarolták meg, hogy videóra mondja a valótlan állításokat.
Vágólapra másolva!

Vesztegetéssel vádolja Kósa Lajost, Debrecen fideszes polgármesterét egy, a Youtube videomegosztón közzétett felvételen egy férfi. A DEGA ingatlanfejlesztő Kft. alkalmazottjaként bemutatkozó férfi, Rónai Attila azt állítja, hogy több alkalommal is 50 és 75 millió forint közötti összeget vitt Debrecenbe, és személyesen Kósának adta át. A polgármester állítólag azért kérte a pénzt, hogy nagy értékű földterületeket minősítsenek át a cég érdekében.

Rónai a Népszabadság és a Magyar Nemzet szerdai számában is azt állította: kényszerítették arra, hogy videóra mondja állításait, ezért feljelentést is tett. A Magyar Nemzetnek azt mondta: 2007-ben kereste meg egy P. Tamás nevű férfi - aki a lap szerint "olajügyekben elhíresült" -, illetve volt vele két, akik a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) munkatársainak mondták magukat. Az állítólagos NBH-sok azt mondták neki, hogy Kósáról gyűjtenek adatokat, őt pedig azzal zsarolták meg, hogy előveszik a régi ügyeit és börtönbe kerül, ha nem mondja videóra az általuk leírtakat.

Kósa Lajos közleményben reagált a videón megfogalmazott állításokra. Azt írta: Debrecenben 1999 óta nem történt olyan módosítás, ami a DEGA Kft. tulajdonában lévő telket érintene. A Debreceni Vagyonkezelő Zrt-nek pedig nincs is irodája a debreceni Baross utcában, így ott nem adhattak át neki pénzt, mint ahogy azt a videón Rónai állítja.