Már kilenc gyanúsítottja van az őssejt-ügynek

Vágólapra másolva!
Már kilenc embert gyanúsítanak a tavaly nyáron kirobbant őssejt-ügyben - írja a Magyar Nemzet. Tavaly három gyanúsítottat fogtak el egy budapesti kórházban, amikor a gyanú szerint őssejt-beültetést akartak végezni.
Vágólapra másolva!

Már kilenc embert gyanúsítanak a hatóságok a tavaly kirobbant őssejt-ügyben, a nyomozás még mindig tart emberi test tiltott felhasználása miatt - írta a Magyar Nemzet csütörtöki számában. Tavaly nyáron a fővárosi Nyírő Gyula Kórház területén működős bérelt magánrendelőben értek tetten három gyanúsítottat, amint - a gyanú szerint - éppen őssejt-beültetést akartak végezni. A magyar, ukrán és amerikai állampolgárokat őrizetbe vette a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI), egy negyedik gyanúsítottat pedig Siófokon fogtak el.

A gyanú szerint az elfogottak egy őssejt-kutató labor és egy magánklinika szervezésében végeztek tiltott beavatkozásokat 2007 óta. A gyanúsítottak száma már kilencre emelkedett az ügyben - mondta a Magyar Nemzetnek Bartha László, az NNI szóvivője, de ennél többet nem árult el.

A lap szerint rég lejártak azon szakértői nyilatkozatokra adott határidők, amelyeket az NNI a kórházban és egy kaposvári klinikán lefoglalt eszközökről, biológiai maradványokról kért. A hatóság azonban ezek eredményéről nem ad felvilágosítást, mert veszélyeztetné az eljárás sikerét.