Pénzbüntetést kaptak a részeg férfit összeverő rendőrök

Vágólapra másolva!
Pénzbüntetésre ítélte a szegedi bíróság azt a négy rendőrt, akik 2006-ban összevertek és összerugdostak egy előállított, részeg férfit. A sértettet a rendőrség kisbuszában és a kapitányságon is bántalmazták, emiatt eltört az orra és megrepedt a húgyhólyagja.
Vágólapra másolva!

Jogerős ítéletében fejenként 210 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a Szegedi Ítélőtábla arra a négy kecskeméti rendőrre, akik még 2006-ban bántalmaztak egy előállított férfit. A bíróság hivatalos eljárásban történő bántalmazás vétségében, valamint társtettesként elkövetett testi sértés bűntettében találta bűnösnek őket.

A rendőrök még 2006. november 16-án intézkedtek egy ittas férfival szemben, aki agresszívan lépett föl egy postahivatalban, trágár szavakkal szidott egy postai alkalmazottat, és többször beleütött a kiszolgáló ablaknál lévő pultba és a falba.

A rendőröket a biztonsági őr hívta ki, a részeg férfival szemben testi kényszert alkalmaztak. Miközben hason feküdt, leszorították a földre, emiatt a fején több helyen zúzódásokat szerzett, és eltörött az orrcsontja.

Ezután egy kisbuszban szállították a kecskeméti kapitányságra, de az autóban is bántalmazták: három rendőr megtaposta, és többször oldalba rúgta. A rendőrségen is folytatódott a bántalmazása: egyikük ököllel megütötte a felső testén, erre a falnak zuhant, de tovább rugdosták, főként az alsótestén. A férfi húgyhólyagja megrepedt, és csak négy-öt hét alatt gyógyult meg a sérülése.

Az eljárás során a négy rendőr tagadta a vádakat.