Több száz második világháborús gránátot találtak Monokon

Vágólapra másolva!
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok közelében több száz második világháborús aknagránátot találtak. Több napig eltarthat, amíg a robbanó szerkezetek egy részét elszállítják, illetve megsemmisítik a tűzszerészek.
Vágólapra másolva!

Több száz, de akár ezres nagyságrendű is lehet azoknak a második világháborús aknagránátoknak a száma, amelyeket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok határában találtak egy erdőben - közölte a Független Hírügynökséggel Hajdú Gábor ezredes Első Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj parancsnoka.

A tűzszerészek még nem végeztek a terület feltárásával, így egyelőre csak megbecsülni tudják a második világháborús aknavető gránátok mennyiségét. Az éles töltetek elszállítását pénteken kezdik meg. A sérülteket helyben robbantják fel. A parancsnok szerint mindez több napig is eltarthat.

A gránátokat a monoki településőrök fedezték fel, akik a környék erdőit is járják fatolvajok után kutatva. Ők értesítették a rendőrséget, akik a tűzszerészeket riasztották. A most felfedezett gránátok a lakott területtől körülbelül három kilométerre találhatók a föld alatt.