Vágólapra másolva!
Hat helyszínnel hozta kapcsolatba a rendőrség P. Zsoltot, a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját - írja a Magyar Nemzet. A férfit a nagycsécsi és a kislétai emberölésben is meggyanúsította a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A romagyilkosság-sorozat kilenc helyszíne közül már hattal hozza kapcsolatba a rendőrség az egyik gyanúsítottat, P. Zsoltot - írja a Magyar Nemzet. A férfit a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosság után a nagycsécsi és a kislétai emberölésben való társtettességgel is meggyanúsította a rendőrség.

Korábban a férfit a galgagyörki, a piricsei és a tarnabodi támadásokkal hozta kapcsolatba a rendőrség, és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatása szerint részt vett a 2008 márciusában Besenyszögön végrehajtott fegyveres rablásban is. Az NNI szerint ekkor lopták el azokat a fegyvereket, amelyeket a romák ellen használtak. Azt, hogy a rablásban kik segítetek neki, még nem tudni - írja a lap.

A rendőrség szerint a gyilkosságsorozathoz P. Zsolt szerezte be a fegyvereket egy korábbi besenyszögi rablásból, ám arról még nincs információ, kik lehettek P. Zsolt társai a csoportos fegyverrablásnál- írja a lap. Lőrincz Márton, P. Zsolt védője szerint még két ember lehetett jelen a besenyszögi rablásnál, de róluk nincs adata a rendőrségnek, így a rablás egyetlen gyanúsítottja P. Zsolt - mondta az ügyvéd a Magyar Nemzetnek.

P. Zsolt a rendőrség szerint a csoportos rablást 2008. március 7-én követte el. A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint a férfi egyike volt azoknak, akik behatoltak egy Besenyszögön élő hivatásos vadász házába, ahol a vadászt és családjának tagjait megkötözték, majd a férfit arra kényszerítették, hogy adja át engedéllyel tartott vadászfegyvereit. (Erről bővebben itt olvashat.)