Az autópályára tévedt biciklivel locsolkodás után egy részeg férfi

Vágólapra másolva!
Erősen ittas kerékpárost kísértek le a rendőrök az M43-as autópályáról húsvéthétfőn. A férfi locsolkodásból tartott hazafele, de állítása szerint eltévedt. Százezer forintos bírságra számíthat.
Vágólapra másolva!

Kerékpárral hajtott egy férfi húsvéthétfőn késő délután az M43-as autópályán, az autósok mellett a rendőrök is felfigyeltek rá - mondta el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mikor ellenőrizték és megszondáztatták, kiderült, hogy "nagy mértékben" ittas, azaz a szonda 0,9 ezreléket mutatott. A férfi azt állította, hogy locsolkodásból tartott hazafele, de eltévedt. A rendőrök szabálysértési eljárást indítottak ellene, és akár százezer forintos bírságra is számíthat - mondta el Szenti Szabolcs szóvivő.

Csongrád megyében a fokozott ellenőrzés során a rendőrök hétfő éjfélig hetven ittasan közlekedőt szűrtek ki a forgalomból, április 3-a és 5-e között 2842 esetben fújattak szondát a rendőrök. Az ittasságon kapottak közöl tizenketten személygépkocsit, hárman motort vezettek, egy sofőr teherautó volánja mögött ült, míg a többiek kerékpárral közlekedtek. Négy autóssal szemben büntetőeljárás indult.

A megyében csaknem száznyolcvan felvétel készült gyorshajtás miatt, tizenöten nem használták a biztonsági övet, míg ketten kézben tartott mobiltelefonnal közlekedtek. A razzia során négy körözött személyt is elfogtak, akiket különféle bűncselekmények miatt keresett a rendőrség, illetve a bíróság.