Feljelenti egymást a Jobbik és a hegyvidéki önkormányzat

Vágólapra másolva!
A Jobbik feljelentette a XII. kerületi önkormányzatot, mert szerintük korrupciógyanús volt egy korábbi telekcsere. Az önkormányzat szerint teljesen nyilvános és szabályos volt az ingatlanértékesítés, és feljelentik a Jobbik
Vágólapra másolva!

Arcpirító és felháborító hazugságnak tartja a hegyvidéki önkormányzat a Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján elhangzottakat, és feljelentést tesz az alaptalan rágalmakat terjesztő valamennyi képviselő ellen. A Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján arról beszéltek, hogy nemcsak a kormányzatban, hanem a többségében fideszes politikusok által vezetett önkormányzatokban is korrupció zajlott az elmúlt nyolc évben. Novák Előd alelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a fideszes Pokorni Zoltán által vezetett fővárosi XII. kerületi önkormányzat több százmilliós vagyonvesztést szenvedetett el a hegyvidéki bevásárlóközpont területének 2008-as korrupciógyanús értékesítése során.

Grundtner András, a Jobbik XII. kerületi elnökségi tagja arról beszélt, hogy Pokorni Zoltán polgármesterként értékbecslés nélkül tett előterjesztést a terület nyilvános árverésen való értékesítésére, így nem tudható, mi alapján határozta meg a bruttó 540 millió forintos kikiáltási árat. A kerületi képviselő-testület később többek között a területen álló épület romló állagára hivatkozva fogadta el ezt a hiányos előterjesztést - közölte a politikus. A jobbikosok a sajtótájékoztatón azt mondták, a politikai felelősség világosan látható az ügyben, jogi megfontolásokból kedden mégis ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A Jobbik sajtótájékoztatója után Váczi János, a hegyvidéki önkormányzat kabinetfőnöke sajtóközleményben hazugságnak nevezte a Jobbik állításait. A Hegyvidéki Önkormányzat, mint minden ingatlanértékesítésnél, a Szendi árok 2-4 alatt található ingatlan esetében is versenytárgyalás alapján független értékbecslést készíttett - írja. A telek nyílt, az országos sajtóban is meghirdetett pályázatára közel 30 érdeklődő jelentkezett. Közülük heten vásárolták meg a pályázati dokumentációt, hárman pályáztak és végül a pályázat győztese a kikiáltási árnál100 millió forinttal magasabb összegért tudott hozzájutni az ingatlanhoz - állítja. A Jobbik állításával szemben szerinte a beépíthető négyzetméter sem változott, és előre elmondták az érdeklődőknek, hogy az ingatlanon milyen változások hajthatók végre.

"Ennek fényében a Hegyvidéki Önkormányzat rágalmazásért feljelenti a Jobbik mai sajtótájékoztatóján alaptalan rágalmakat terjesztő valamennyi képviselőjét" - áll a közleményben.