Súlyosan megsérült a meglőtt budafoki rabló

Vágólapra másolva!
Súlyosan megsérült egy rabló Budafokon, miután fegyvert fogott az őt igazoltató rendőrre, a rendőr pedig kétszer rálőtt. Az ismeretlen tettes egy kisboltot rabolt ki női tettestársával, ezután találkozott össze az utcán a rendőrrel.
Vágólapra másolva!

Ráfogta fegyverét az őt igazoltató rendőrre egy rabló szerdán a budafoki Zöldike utcában. A rendőr ezután tüzelt, ennek következtében a rablót súlyos sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították kórházba - közölte Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel. Az első hírek szerint a rabló is rálőtt a rendőrre, ezt cáfolta most a rendőrség.

Egy budafoki kisboltot akart kirabolni egy férfi és egy nő szerda délután. A boltban tartózkodó két vevőt és két áruszállítót, valamint az alkalmazottat fegyverrel megfenyegették és a bevételt követelték. Az áruszállítók dulakodni kezdtek a fegyveres rablóval, eközben az elkövető női társa pénzt vett ki a kasszából, majd a két tettes elmenekült. A támadóval dulakodó áruszállító könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők a helyszínen ellátták.

A kiérkező rendőrök a közeli Zöldike utcában igazoltatták a rablókat, de ekkor az egyik elkövető fegyvert fogott az egyik rendőrre. A rendőr ezután rálőtt a rablópáros férfi tagjára, aki súlyosan megsérült. Úgy tudni, hogy a rabló súlyos állapotban van, érte mentőhelikoptert küldtek, míg a rendőr könnyű sérüléseket szenvedett. A TV2 Tények című hírműsora szerint a férfi mellett egy nő is részt vett a rablási kísérletben.

Tafferner Éva, a BRFK kommunikációs osztályvezetője korábban azt közölte az [origo]-val, hogy fegyveres rablás történt a XXII. kerületi Háros utcában, egy boltot próbált kirabolni egy ismeretlen. A rendőrök szerinte hamar odaértek és elfogták az elkövetőt. Az [origo] több munkatársa is látott számos rendőr- és mentőautót a helyszín felé száguldani.