Telefonos álhírterjesztéssel vádolja a Fideszt az MSZP

Vágólapra másolva!
Szocialista politikusok visszalépését híresztelték telefonon több választókerületben az MSZP szerint. Állítják, a hamis telefonhívások mögött a Fidesz állhat. A Fidesz ezt tagadja.
Vágólapra másolva!

Több választókerületben is hamis telefonhívásokat kaptak a szavazók, amelyekben az MSZP nevében szocialista politikusok visszalépéséről szóló álhíreket terjesztenek, illetve a Fideszre való szavazásra buzdítanak - közölte Budai Bernadett, az MSZP szóvivője szerdán. Budai szerint a telefonhívások mögött a Fidesz áll, amely - szavai szerint - mindent megtesz, hogy "felszalámizza" a demokratikus oldalt, "amelyet jószerivel (...) az MSZP tud képviselni".

A Fidesz sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerdán kijelentette: "semmi olyan telefonhíváshoz a Fidesznek nincs köze, amelyben MSZP-s képviselőjelöltek visszalépéséről tájékoztatnak".

Budai példaként említette, hogy szerdán két bejelentés is érkezett az MSZP által létrehozott "demokratikus forródrótra", az egyik szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákócziújfaluban kaptak olyan hívást, hogy Iváncsik Imre államtitkár visszalépett a jelöltségtől. Eközben Győrben azzal hívtak fel embereket, hogy Iványi Gábor lelkész, volt MSZP-tagként arra buzdít, hogy minél többen szavazzanak a Fideszre. Hozzátette, Iványi Gábor nevében nem csak Győrben, de Budapest 10. és 11. választókerületében is a Fideszre való szavazásra buzdítottak.

Budai korábbi eseteket is említett, szerinte a Fejér megyei Gárdonyban, illetve a Komárom-Esztergom megyei Tatán is voltak olyan hívások, miszerint Ecsődi László országgyűlési képviselő, valamint Szaniszló Zoltán, a Komárom megyei közgyűlés tagja visszalépett a jelöltségtől. A szóvivő szerint a hívások tartalma valótlan, és képviselőjelöltjeik továbbra is minden választókerületben dolgoznak.