Vágólapra másolva!
A katonai ügyészség és a szaktárca központi ellenőrzése is vizsgál több, a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó cég gyanús szerződéseit - olvasható a Magyar Nemzet csütörtöki számában. A lap szerint több esetben is hűtlen kezelés gyanújával folytatják az eljárást.
Vágólapra másolva!

Több eljárás is indult a Honvédelmi Minisztérium (HM) cégeinek gyanús szerződéseivel kapcsolatban a napokban - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a katonai ügyészség és a szaktárca központi ellenőrzése is nagy mennyiségű iratot vizsgál, többek között korrupció, hűtlen kezelés és okirat-hamisítás gyanújával.

A Magyar Nemezt szerint több minisztériumi cég szerződéseivel kapcsolatban is számos iratot kért be a katonai ügyészség, illetve a HM központi ellenőrzése, több esetben hűtlen kezelés gyanújával folytatnak eljárást. Az egyik ilyen cég lehet a lap szerint a HM Térképészeti Nonprofit Kft.

A lap katonai forrásai szerint a HM egyik hadiipari társaságánál például egyes delegációs szállítások dokumentumait kérte be a vádhatóság, mert felvetődött, hogy az okiratokat meghamisították, és visszadátumozás módszerével végeztek el bizonyos teljesítéseket.