Felrobbantották a kozármislenyi szavazást veszélyeztető gránátot

Vágólapra másolva!
Világháborús gránátot találtak Kozármislenyben a városháza közelében. A tűzszerészek a közeli gázvezeték miatt nem tudták a helyszínen felrobbantani azt, így a település széli mezőre szállították, és ott semmisítették meg. Így a városházára kijelölt szavazókör megnyithat vasárnap.
Vágólapra másolva!

Nem tudták felrobbantani a helyszínen a tűzszerészek azt a feltehetően második világháborús kézigránátot, amelyet pénteken délelőtt találtak Kozármisleny központjában. A gránát alatt ugyanis egy gázvezetéket találtak, ezért a lehető legnagyobb biztonsággal a város melletti szántóföldre szállították, ahol felrobbantották.

Mivel a gránátot a kozármislenyi városháza közelében találták, ahol a vasárnapi választásra szavazókört jelöltek ki, a lehető leggyorsabb intézkedésre volt szükség. Az eredeti tervek szerint a helyszínen robbantották volna fel a gránátot, ezért csaknem húsz lakóházat kiürítettek és a városon áthaladó utat is lezárták.

A gránát alatt talált gázvezeték miatt azonban a helyszínen nem lehetett felrobbantani a szerkezetet, így azt a tűzszerészek a város melletti egyik szántóföldre vitték, ahol késő délután felrobbantották - közölte Mohai László, Kozármisleny mezőőre.

A lakók már ez előtt vissztérhettek otthonaikba, az útzárat pedig feloldották. A veszélyhelyzet elmúltával a hétvégi országgyűlési képviselő-választásnak otthont adó szavazókör is megnyithatja kapuit vasárnap reggel.