Orbán elbeszélgetne az alázatról Kubatovval

Vágólapra másolva!
Történelminek festette le a Fidesz várható győzelmét Orbán Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje a HírTV-nek pénteken adott interjújában. Orbán beszélt Kubatov Gábornak tulajdonított hangfelvételről is. Kijelentette, hogy mindig betartják a szabályokat, de azt mondta, Kubatovval még lesz egy beszélgetése a tiszteletről és alázatról.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor szerint olyan dolgok történhetnek vasárnap, a parlamenti választás első fordulójának napján, amelyre talán "még húsz éve sem gondoltunk". A Fidesz elnöke a HírTV-nek adott pénteki interjúban - néhány órával a kampánycsend kezdete előtt - úgy fogalmazott: nagyobb készülődés van ma, mint húsz évvel ezelőtt.

"Egy nagy lehetőség kapujában állunk, (...) szembe jön velünk a történelem" - utalt a pártelnök a szavazás napjára a Péntek 8 című műsorban. Mint mondta, szeretné az egész országot meghívni egy közös kormányzásra. Az interjúban Orbán az elszámoltatással összefüggésben közölte: abban ma az egész ország egyetért, hogy ezt a korszakot nem lehet folytatni, a számonkérés pedig az új jövő elkezdésének az előfeltétele. A választások megnyerése esetén a kormányzati döntésekkel kapcsolatos első gondolatai mind annak a korszaknak a lezárásáról szólnak, amelytől eddig szenvedett az ország - mondta.

A Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgatónak tulajdonított hangfelvételről is beszélt, és megismételte azt, amit a nap folyamán több más médiumban is elmondott: a szabályokat mindig betartják. Mint elmondta, a kampány végén mindig van "kampányhabzás", mindig van valami váratlan.

Emellett beszélt arról is, hogy van a hanganyagban valami, ami zavarja, de az nem az adatbázisra vonatkozik, és azt Kubatov Gáborral fogja megbeszélni. "Egy kormányzásra készülő pártnak az érzésvilágát, a gesztusait, a mondandóját, a lelkét, azt két dolognak kell áthatnia: az egyik az alázat, a másik a tisztelet. És ezt nem érzem ezen a hangfelvételen" - mondta.

Orbán ma több lapnak, rádiónak és televíziónak is interjúkat adott. Az Inforádiónak azt mondta, kormányra kerülésük esetén lesznek a közbiztonságot erősítő, a rendteremtés irányába mutató jogszabályok; olyanok is, amelyek a korrupció visszaszorítását szolgálják, az indokolatlan kifizetések azonnali leállításáról szólnak; illetve lesznek javaslatok a kormányzati munka szükséges föltételeinek megteremtésére. Szót ejtett még az elszámoltatási, az adóügyi és a közigazgatási intézkedésekről is, amiket a Fidesz tervez.