Pénzjutalommal ösztökélné a kábeltolvajok elleni harcot a BKV

Vágólapra másolva!
250 ezer forintos pénzjutalmat ajánlott fel a BKV vezérigazgatója azoknak a rendőröknek, akik segítenek elfogni a társaságot rendszeresen megkárosító kábeltolvajokat. A céget idén már 50 millió forintos kár érte a valószínűleg szervezett lopások miatt.
Vágólapra másolva!

Pénzjutalmat ajánlott fel a BKV azoknak a rendőröknek, akik segítenek elfogni a céget rendszeresen megkárosító kábeltolvajokat - közölte a közlekedési társaság hétfő délután. A cégközleménye szerint az utóbbi években egyre nagyobb kárt okoznak a kábeltolvajok, ezért ajánlanak "együttműködést" a rendvédelmi szerveknek

A kábel- és felsővezeték-rendszer megrongálásával és eltulajdonításával az idén már 50 millió Ft-os kár érte a BKV Zrt.-t - közölték. A kábellopásokat a cég szerint nem alkalmi tolvajok követik el, a nyomok speciálisan szervezett elkövetői körre utalnak.

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója ezért pénzjutalmat ajánlott a hatóságoknak az eredményesebb bűnfelderítés, a tettenérések és elfogások ösztönzésére. A BKV bruttó 250 ezer Ft-os pénzjutalmat adna a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda azon munkatársainak, akik hozzájárulnak az ismeretlen elkövetők felderítéséhez és elfogásához - áll a cég közleményében.