A választások második fordulója előtt sem áll ki vitatkozni Orbán Viktor Fidesz-elnök Mesterházy Attilával, az MSZP listavezetőjével - erősítette meg kedd este Varga Mihály. A Fidesz alelnöke a HírTV-ben azt nyilatkozta, hogy nem lesz miniszterelnök-jelölti vita, mert már eldőlt, ki lesz a következő miniszterelnök.

Nem lesz miniszterelnök-jelölti vita a parlamenti választások két fordulója között sem - közölte Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a HírTV Rájátszás című műsorában, kedd este. A politikus kérdésre válaszolva azt mondta: a választások első fordulója után eldőlt, hogy ki lesz Magyarország következő miniszterelnöke, mandátumszám alapján sem lehet már más, mint Orbán Viktor. 

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője délutáni sajtótájékoztatóján még azt mondta, a Fidesz elnökségi ülésén nem került szóba a kormányfőjelölti vita. Navracsics személyes véleménye szerint azonban e "vitának akkor van értelme, hogy ha van értelme", ez a kérdés pedig eldőlt az első fordulóban.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a hét közepéig gondolkozik azon, vitázzon-e Mesterházy Attilával, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével. Kifejtette: korábban is pontosan fogalmazott, amikor azt mondta, ha a két forduló között lesz még értelme, akkor készen áll a vitára.

"Át kell gondolnom, van-e még értelme ennek a vitának, miről is fogunk vitatkozni" - fogalmazott a Fidesz elnöke. Mesterházy Attila vasárnap éjjel, a választási eredményének ismeretében jelezte: bárhol, bármikor és bármilyen körülmények között várja Orbán Viktort egy miniszterelnök-jelölti vitára, a két párt programjának ütköztetésére.