Börtönt kapott egy Fidesz-aktivistára támadó kaposvári férfi

Vágólapra másolva!
Több mint másfél év börtönre ítélt a bíróság egy kaposvári férfit, aki kővel próbált megdobni egy szórólapozó Fidesz-aktivistát a kampány során. A bíróság szerint a kő ugyan nem okozott sérülést, de el is találhatta volna a fideszes aktivistát, ezért súlyos testi sértés kísérletéért jár a börtön. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Börtönbüntetésre ítélte a kaposvári bíróság azt a férfit, aki egy szórólapot osztó fideszes önkormányzati képviselőre támadt a kampány során. A támadó egy év nyolc hónap szabadságvesztét kapott, az ítélet nem jogerős.

A kaposvári rendőrkapitányság a múlt héten rendelt el nyomozást amiatt, hogy kaposvári férfi saját családi házánál, de a kerítésen kívül szóváltásba keveredett a pártaktivistaként szórólapot osztó helyi önkormányzati képviselővel. A vád szerint a férfi a sértett feje felé dobott nagy erővel, célzottan egy körülbelül négy centiméter átmérőjű követ.

Ezt követően a gyanúsított a kerítésen átugorva hangosan szitkozódott és a hátráló sértett után ment, akit két házzal arrébb arcul ütött. Az ütés következtében a pártaktivista szemüvege a földre esett.

A vád szerint a sértettnek látható sérülése nem keletkezett, azonban figyelemmel az elkövetés körülményeire és eszközére, megvolt az elvi és gyakorlati lehetősége annak, hogy a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedjen.

A nyomozás felett felügyeletet gyakorló Kaposvári Városi Ügyészség az őrizetben lévő gyanúsított ellen aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat, amelyet a bíróság helyben hagyott. Az ítélet meghozatalakor a bíróság figyelembe vette, hogy a vádlott visszaeső bűnös, testi sértésért és garázdaságért volt büntetve.

Az ügyészség súlyosításért, a védelem enyhítésért és a cselekmény eltérő minősítése miatt fellebbezett. A vádlott előzetes letartóztatását a bíróság fenntartotta, az ügyben másodfokon a Somogy Megyei Bíróság hoz jogerős ítéletet.