Saját lapja is ír Fellegi Tamás miniszterségéről

Vágólapra másolva!
A Fellegi Tamás tulajdonába tartozó Heti Válasz is arról ír, hogy az üzletember tagja lesz a leendő Fidesz-kormánynak, és azon belül a vagyongazdálkodásért fog felelni. A hetilap szerint mostanra nagyjából összeállt a kormánynévsor, bár a Fidesz nem nyilatkozik, és az [origo]-nak is azt mondta az egyik államtitkári poszt állítólagos várományosa, hogy még "nincs lefixálva" semmi.
Vágólapra másolva!

A Fidesz ugyan hivatalosan továbbra is a választás második fordulójára készül, és a párt politikusa rendre elhárítják a kormányalakítással kapcsolatos kérdéseket, folynak a találgatások a leendő miniszterekről. Szerdán a Fidesszel szimpatizáló Heti Válasz tett közzé egy saját értesüléseire és más sajtóhírekre alapozott listát.

Várhatóan a jelenleginél jóval kevesebb minisztérium lesz, azok azonban nagyobb területeket fednek le. Orbán Viktor pártelnök egyedül annyit jelentett be, hogy Martonyi János lesz a külügyminiszter, és a Heti Válasz szerint államtitkári pozíciót kaphat Németh Zsolt képviselő és Győri Enikő, az Európai Parlament tagja.

Lesz egy úgynevezett vagyongazdálkodási tárca, amelynek élére Fellegi Tamás üzletember kerülhet - írja az egyébként épp Fellegi tulajdonába tartozó lap, amely szerint a honvédelmi tárcát Simicskó István képviselő kaphatja, a gazdasági minisztérium élére pedig Matolcsy György kerülhet.

A Heti Válasz szerint a humán területtel foglalkozó minisztérium élére Réthelyi Miklós, a Semmelweis Egyetem korábbi rektora kerül, az államtitkári posztokon pedig az egészségügyért Szócska Miklós, a SOTE Egészségügyi Menedzserképző Központjának igazgatója, az oktatásért Hoffmann Rózsa kereszténydemokrata képviselő, a szociális ügyekért a szintén KDNP-s Soltész Miklós, a kultúráért pedig Szőcs Géza író felel majd.

Az [origo] fideszes forrásból úgy értesült, hogy államtitkári posztra felmerült az egészségügyi informatikával foglalkozó Jávor András neve is, aki az Antall-kormányban már volt államtitkár. Jávor az [origo] megkeresésére még kedden azt mondta, nem nyilatkozik, "nincs lefixálva semmi", és "nem áll úgy a helyzet, hogy bármit is mondjak". Azt tanácsolta, forduljunk Réthelyihez, akit azonban nem sikerült elérni.

A Heti Válasz szerint két miniszterelnök-helyettes is dolgozik majd Orbán Viktor alatt, egyikük várhatóan Varga Mihály korábbi pénzügyminiszter lesz. A lap azt írja, hogy a földművelésügy Fazekas Sándor karcagi polgármesterhez kerül, leendő belügyminiszternek pedig Pintér Sándort nevezték meg, akinek várható kormányzati szerepéről írt korábban az [origo] is. Pintér miniszterségéről Orbánt is kérdezték már, de ő csak annyit mondott, hogy alkalmasnak tartja őt a kormányzati munkára.