Károkat okoztak több borsodi településen is a nagy esőzés miatt megáradt patakok - közölte a helyi katasztrófavédelem. Több helyen még este is szivattyúzni kellett a vizet, hogy megvédjék az épületeket.

Több településen okozott károkat és védekezni kell, illetve kellett szerdán a nagymennyiségű csapadék miatt Borsod-Abaúj-Zemplénben - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője, Mezei Péter az MTI-nek. Mezei szerint több településen megáradtak, kiöntöttek a patakok.

Komlóskán önkormányzati ingatlanban, közutakban keletkezett kár a lezúduló víz miatt. Erdőbényén szintén a patak duzzadt fel, és az ár ingatlant is veszélyeztetett. Szögligeten kétszáz homokzsákot helyeztek el, hogy a megáradt pataktól megvédjék a közelben lévő 15-20 házat. Abaújszántón 150 homokzsákra volt szükség, hogy a lakóházak védelmére.

Bükkzsércen, Szomolyán és Miskolcon jelenleg is több helyen szivattyúznak a nagy eső miatt - mondta szerda este a szóvivő. Megjegyezte: személyi sérülés nem történt, a védekezésben településenként 15-20 ember vett, illetve vesz részt.