Csütörtökön várhatóan bejelenti az ügyészség, hogy vádat emel a Cozma-gyilkosság feltételezett elkövetői ellen. A rendőrség összesen 27 ember ellen javasolt vádemelést a több mint egy éven át tartó nyomozás végén, amelynek során közel 17 ezer oldalnyi irat keletkezett.

Több mint egy év nyomozás után a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön vádat emel a Marian Cozma román válogatott kézilabdázó meggyilkolásával gyanúsítottak ellen - írja a Magyar Nemzet. Az ügyészség szerint hárman felelősek közvetlenül a sportoló haláláért, összesen azonban 27-en állhatnak bíróság elé.

Marian Cozma és társai sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult bűnügyekben történő érdemi ügyészi döntésről a Veszprém Megyei Főügyészség sajtótájékoztatót tart.

Marian Cozmát 2009. február 8-án hajnalban ölték meg a veszprémi Patrióta lokál előtt, ahol nem sokkal korábban verekedés tört ki. A rendőrség szerint R. Sándor szúrta szíven Cozmát. Ivan Pesicet, a horvát válogatott és az MKB Veszprém kézilabdázóját a gyanú szerint N. Győző szúrta vesén, illetve ő rúgta fejbe a Cozma segítségére siető Zarkó Sesumot, a szerb válogatott és a veszprémi csapat kézilabdázóját is.

A rendőrség a gyilkossági ügytől elkülönítve, összesen 27 ember ellen javasol vádemelést csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen, társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt. A gyanúsítottakat emellett más bűncselekmények, testi sértés, bűnpártolás és kitartottság miatt is felelősségre vonnák. Az ügyészségre átszállított nyomozati akták, csak a gyilkossági ügyben majdnem 17 ezer oldalt tartalmaznak.