Pár nap alatt kétszer fogták el a robbantással fenyegetőzőt

Vágólapra másolva!
Pénteken Budapesten, szerdán pedig Szegeden vették őrizetbe azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy középületek elleni robbantásokkal fenyegetőzött. Nem világos, hogy pontosan mi történt az első elfogás után 46 éves férfival, de feltehetően a bíróság úgy döntött, hogy nem helyezi előzetes letartóztatásba.
Vágólapra másolva!

Szerdán délután a rendőrség őrizetbe vett egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy korábban, egyebek mellett a szegedi bíróság és az APEH épületének felrobbantásával és a Parlament elleni támadással is fenyegetőzött.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a 46 éves férfit az után fogták el, hogy Szegeden felmászott egy villanypóznára és közölte, hogy végez magával. A mentők lebeszélték öngyilkossági szándékáról, majd a pszichiátriai klinikára szállították, és közben derült ki, hogy bűncselekményekkel gyanúsítják.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztályán az [origo]-nak elmondták, hogy ugyanarról a férfiról van szó, akit múlt pénteken Budapesten őrizetbe vettek, miután azzal fenyegetőzött, hogy gránátot robbant a Parlament előtt.

Nem világos, hogy a férfi miért volt szabadlábon néhány nappal budapesti elfogása után. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén az [origo]-nak azt mondták, hogy körözés volt érvényben a férfi ellen, és ilyenkor az a szabály, hogy 72 órán belül értesíteni kell a körözést kiadó szervet, amely ebben az esetben a szegedi bíróság volt.

A BRFK szerint a férfit elszállították Szegedre, arról azonban már nem volt információjuk, hogy mi lett a további sorsa. Feltehetően a bíróság nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatásba helyezését, és így megszűnt az őrizetben tartása. Megkerestük a Szegedi Városi Bíróságot, ahol ugyanakkor azt közölték, hogy csak a gyanúsított nevének ismeretében tudnának felvilágosítást adni, enélkül ugyanis nem világos, hogy melyik eljárásról van szó. (A rendőrség ugyanakkor személyiségi jogokra hivatkozva rendszerint nem adja ki a gyanúsítottak nevét.)